Először tisztázzuk, hogy a cikk során mit értünk használt mosógép alatt. Használt mosógép alatt a mosógép szerelők, mosógép szervizek által kínált használt, de “felújított” készülékeket értjük. Innentől használt és felújított mosógépekről beszélünk. Folytassuk a lényeggel.

Jó döntés-e használt mosógép vásárlása mellett dönteni? Nem. Isten ments!

Miért rossz döntés a használt mosógép vásárlás?

Mert a mosógép szerelők és a szervizek Budapesten nem felújított mosógépeket árulnak, mint ahogyan azt hirdetik, hanem megjavított készülékeket. Levezetem egy példán keresztül, hogy miért óriási átverés a használt mosógép üzlet Budapesten.

Az “A” eset lesz az, amikor Ön az elromlott készülékét javíttatja, a “B” pedig az, hogy javítás helyett vesz egy használt mosógépet. A hiba pedig legyen fűtőszál meghibásodás.

Kezdjük az “A” esettel. Ön javíttat.

Szombat reggel van. Épp indítana egy mosást, mikor is a mosógép furcsán villog. Ön kétségbeesetten keres egy szerelőt, aki szombaton is hajlandó kimenni Önhöz. Talál egyet. A délután folyamán meg is érkezik. Megállapítja, hogy a fűtőszál ment, tönkre. Kicseréli. A javítás 12 000 Ft-ba került, végeredményképp van egy megjavított mosógépe, melynek fűtőszálára 2 év garancia van.

Tehát: 12 000 Ft költség és 2 év garancia a fűtőszálra.

Ellenben a “B” eset, amikor Ön használt mosógép vásárlás mellet dönt.

A kezedet ugyan az. Szombat reggel épp mosna, de a mosógép nem hajlandó. Ön pedig ahelyett, hogy mosógép szerelőt hívna, elkezd használt mosógépek után kutatni. Hétfőn el is megy egy ilyen szervizbe, ahol vásárol is egy állítólag felújított készüléket, 30 000 Ft-ért, melyre 6 hónap garancia van.

És akkor most jön a turpisság

Az egyszerűség kedvéért tételezzük fel, hogy mielőtt “felújították” ezt a használt mosógépet, fűtőszál hibás volt. Éééééés tessék figyelni, most jön a titok: A felújítás azt jelenti, hogy KICSERÉLTÉK BENNE A FŰTŐSZÁLAT.

Bizony! Ön nem egy felújított használt mosógépet vásárol, hanem egy MEGJAVÍTOTT használt mosógépet.

Remélem érezzük a különbséget!

(Felújított mosógép akkor lenne, ha minimum ki lenne még cserélve benne minden forgó, kopó alkatrész – pl.: szénkefék, dob- és motorcsapágyak, szivattyú…)

Ugyan is az ilyen gépek szinte mindegyike úgy kerül a szervizbe, hogy kihívják őket javítani, de az ügyfél nem kéri a hibamegállapítás után a javítást, hanem vesz egy új gépet. A szerviz pedig vagy ingyen, vagy pár ezer forintért elhozza a hibás használt mosógépet, amit megjavít, majd pedig felújítottként jó pénzért értékesít.

Összesítés: Használt mosógép vs. mosógép szerelő

  1. Amikor Ön felújított mosógépet vesz, akkor igazából egy megjavított mosógépről van szó
  2. Mind a két esetben (ha a sajátját javítja, ha használtat vesz) egy megjavított mosógépe lesz. A nagy különbség, hogy ha a sajátját javíttatja az csak 12 000 Ft (jelen esetben), ha pedig használt mosógépet vásárol, akkor az 30 000 Ft (átlagosan ennyibe kerülnek az ilyen felújítottnak álcázott gépek)

Eredmény: Mindenkit óva intünk használt mosógép vásárlástól. Ha nincs lehetősége új mosógépet venni, akkor a sajátját javíttassa meg!

Ha a mosógépe javíttatása mellett dönt, és szüksége lenne egy budapesti mosógép szerelőre, hívjon minket! (06 20 263 0191)

Megjegyzés: Senkit nem akarunk a cikkel rossz fényben feltüntetni, csupán leírtuk a véleményünket az eddigi tapasztalataink alapján, melyek között sok olyan volt, hogy pár hónapos felújított használt mosógéphez hívtak ki minket javítani. Továbbá nem állítjuk, hogy senki nem árusít ténylegesen felújított használt mosógépet, de egyértelműen ők vannak kisebbségben. Amennyiben van tapasztalata használt felújított mosógéppel kérem ossza meg velünk. Ha pedig Ön egy olyan tisztességes vállalkozó, aki ténylegesen felújított mosógépeket árul, akkor ossza meg velünk, hogy lássuk igen is vannak kivételek.