Őszinte leszek. Általában, ha a mosógép nem indul, akkor valami olyan problémával állunk szemben, amivel egy laikus nem igazán tud mit kezdeni, de ennek ellenére vegyünk sorra azokat a hibalehetőségeket, amelyek szóba jöhetnek, ha a mosógép nem indul.

Lehetséges hibák, ha nem indul a mosógép

A konnektorban van áram?

Az elsődleges dolog, amit ilyenkor le kell ellenőrizni, hogy a konnektorban van-e áram. Ezt egyszerűen megteheti. Bedug egy másik fogyasztót. Ha az működik, a konnektor jó. Elvileg. (100%-osan kijelenteni, hogy a konnektor jó, csak akkor lehet, ha azt multiméterrel megmértük, és 220-230V feszültséget mértünk.)

Igazából ez az az egy dolog, amelyet érdemes megnézni – elég egy fogyasztóval – mielőtt az ember kihív egy mosógépszerelőt, mert ha emiatt nem indul a mosógép, akkor ide villanyszerelő kell, nem pedig mosógépszerelő.

További hibalehetőségek, ha a mosógép nem indul

Nem fogom nagyon részletezni, mert ezeket csak mosógépszerelő tudja javítani, így a részletekbe belemenni nem lenne sok értelme.

  • Elektronika hiba – 20-24e Ft – az elektronikát el kell hozzá hozni, javítása kb. 1-1,5 hét
  • Ajtókapcsoló meghibásodás – 12-14e Ft – a kapcsolót cserélni kell
  • Szénkefe elkopott – 12-14e Ft – új szénkefét kell beforrasztani a motorba

Ez a három dolog az, amely gyakran előfordul, de ezen kívűl a következők lehetnek még:

  • zavarszűrő kondenzátor tönkre ment
  • kontakt hiba
  • motor meghibásodás
  • bekapcsoló gomb

Egy szó, mint száz. Ha mosógép nem indul, és nem a konnektrorral van baj, akkor mindenképp mosógépszerelő szakemberre van szükség. Tehát hívjon minket bátran a következő telefonszámon: 06 20 263 0191. A hét bármelyik napján hívhat, megbeszélünk egy időpontot, és kimegyünk Önhöz, megnézni, hogy Önnél mi is okozza azt, hogy a mosógép nem indul.

Tetszett az írásunk? Kérjünk a lenti gomb segítségével ossza meg a Facebookon is!