Ha a mosógép nem szivattyúz, akkor elképzelhető, hogy egy szűrőtisztítás megoldja a problémát.

Az első lépés, ha azt látja, hogy a mosógép nem szivattyúz:

Szedje ki a szűrőt és takarítsa ki/meg. A szűrő a mosógép alján található. Elképzelhető, hogy a mosógép alján lévő díszlécet le kell pattintani / csavarozni, hogy hozzáférjünk a szűrőhöz. Továbbá, bizonyos típusoknál a szűrő már a dobbol érhető el. Ebben az esetben, a dobban vagy egy pattintós fedél, amit vagy fel kell húzni, vagy oldalra el kell tolni, és ezek után vehetjük ki a szűrőt.

Ha szemmel nem látunk benne semmit, például színfogó kendőt, vagy pénzérmét, kulcsot, esetleg fehérneműt, akkor nem valószínű, hogy emiatt lenne az, hogy a mosógép nem szivattyúz.

A következő lépés, amit otthon megtehet, ha a mosógép nem szivattyúz:

Ez csak és kizárólag akkor lehetséges, ha a mosógépnek fali kifolyója van. Ha Önnél a csapba / wc-be / kádba folyik ki a víz a mosógépből, akkor ezt hagyja ki, mert Önnél nem emiatt áll fenn az a probléma, hogy a mosógép nem szivattyúz.

Tehát, ha önnél a mosógép fali kifolyóba nyomja ki a vizet, akkor szedje le a csövet onnan, szedje szét a szifont, és takarítsa ki. Ügyeljen arra, hogy a szifonban lévő golyót és rugót ugyanúgy tegye majd vissza.

Ha nem látszik szemmel, hogy bárminemű szennyeződés is útját állná a víznek, akkor nem emiatt nem szivattyúz a mosógépe.

Amennyiben a fenti két lépéssel nem sikerült elhárítania a problémát, kérem hívjon fel minket (06 20 263 0191), mert a mosógép olyan okból nem szivattyúz, amelynek kiderítése, és javítása mosógép szerelő szakembert kíván. 

Az, hogy az Ön mosógépe nem szivattyúz, a következő okok miatt lehetséges:

  1. tönkrement az ürítőszivattyú (4-5 évnél idősebb gépek esetében nagy rá az esély, cseréje 14-16 000 Ft)
  2. a mosógépben dugulás van valahol egy belső csőben, vagy a szivattyúházban (javítása 6 500 Ft – 10 000 Ft)
  3. meghibásodott az elektronika (javítása 20-24 000 Ft)

Amennyiben a mosógép nem szivattyúz, HÍVJON minket!

06 20 263 0191